LATEST PHOTO UPDATE

Click HERE for details on DVD Volume 2 (available for sale)

Saturday, May 23, 2009

Gubahan Hantaran - Pertandingan Gubahan 10 May 2009

Gubahan Sireh Junjung Permaisuri Hati actually is the economic version of Sireh Junjung Merak Kayangan which is previously done using red roses...this time around kedekut sket sebab masuk contest jek so guna bunga kekwa jek hihihi...and since daun sireh x cukup, mintak 50 pcs tokei kedai India tuh bagi 25 jek isk isk so instead of merak yang ekor kembang jadik macam cucuk sanggul plak kali nih biler dah siap...and also because this contest was held on Mother's Day 10th May 2009 tukarlah nama sket jadik Sireh Junjung Permaisuri Hati @ Queen of My Heart

Gubahan Bunga Rafflesia...gubahan lipatan paling senang nak faham bentuk apa yg cuba di imitate... kebanyakan entry macam kat bawah nih pon buat bentuk bunga jugaklah...

Pics of other entries masa contest gubahan sempena event ADUN melawat kampung...gubahan sireh junjung nenas nih design tradisional mmg dah jarang nampaklah sekarang...hihi tedious giler nak wat tuh tapi in my opinion mcm x bape praktikal sbb susah nak usung jauh2 ahaks...gubahan nih dapat No 2...kalah sket sbb guna bunga plastik dan xde bahan2 utk makan sireh...
Gubahan dlm sangkar2 kat belakang tuh my entry jugak...bukan giler kuasa ok tapi tolong memeriahkan suasana...hahaha masuk wat syarat jek tolong my mom's fren dptkan byk entry...dpt gak ah satu hadiah tapi no 3 for the lipatan bunga Rafflesia...orang2 kampung nih kalo bab sireh junjung & lipatan mmg terer ah...menjahit segala...mine simple jek tuh dpt no 3 jeklah...


Nampaknya no 4 xdelah malang sangat seperti yang selalu sume orang kata...w'pon registration no 4, my gubahan sireh junjung dapat No 1 jugak...hihihi menang sebab ada bunga pinang...byk plak tuh ahaks ada request from cekgu kemas kat kampung tuh mintak I organize kelas wat bunga pinang nih tapi takut x gheti ah buat hands on training...dulu conduct training guna presentation slide jek x pernah buat training2 praktikal nih takut bunga snirik pon x jadik time tuh kang almaklumlah panik...hahaha bunga putih tuh plak bukan kapur but fondant gum paste ok so xde request utk wat kelas tuh ah hihi...bila ntah agaknya nak start try buat bunga kapur and gambir plak ni...malas btol nak comot2 :p sebelah tuh pon my entry gak hahaha tapi guna artificial daun sireh & artificial flower...so seperti dijangka mmg x menang ah kan...tuh pon utk memeriahkan suasana gaklah...layan jeklah request my mom masuk bebyk...x byk jugaklah 4 entry jek pon hihi...

Any Enquiry Send to Lily@tepak-sireh.com
or drop ur Comment inside Our Facebook.com/Tepak.Sireh FanPage
or simply drop your comment under this post with your email address included. Thank You!!!

0 COMMENT:

Related Posts with Thumbnails