LATEST PHOTO UPDATE

Click HERE for details on DVD Volume 2 (available for sale)

Friday, April 30, 2010

Gubahan Hantaran Sireh Junjung 2010 - Lemon Yellow

Gubahan Hantaran Sireh Junjung Lemon Yellow
done for Sha's engagement which is part of her other hantaran
in yellow and gold theme color.




Any Enquiry Send to Lily@tepak-sireh.com
or drop ur Comment inside Our Facebook.com/Tepak.Sireh FanPage
or simply drop your comment under this post with your email address included. Thank You!!!

Wednesday, April 28, 2010

Gubahan Hantaran Lesson 101 - How High your Sireh Junjung Need to be???

Sireh Junjung is a beautiful arrangement of betel leaves and flower(s) complete with "ingredients" to eat the betel with i.e. Kapur, Gambir, Tembakau and Bunga Cengkih. Even in our modern days now, Gubahan Hantaran Sireh Junjung is still a must item inside any set of gubahan hantaran. It is considered as the "head" of the gubahan hantaran set. So it is very important for the Sireh Junjung to be beautiful, pleasing to the eye. 


However the design nowadays have evolve so Sireh Junjung does not need to be that sky high anymore.

haha this definitely cannot fit inside a car...and if it's this sky high you'll need to carry the Sireh Junjung on top of your head like the pics below!!!

Very menjunjung adat indeed!!! Pictures taken from here.

A modern Sireh Junjung design emphasis more on the flower arrangement rather than the betel leaves so it looks more like a flower bouquet rather than the traditional "high rise" Sireh Junjung design.



However if your engagement or wedding is held around community that strongly adheres to adat tradisi warisan melayu, a modern design sireh junjung may not be highly regarded/appreciated and thus deem unsuitable, hence it is recommended to opt for the conventional upward "high rise" design. But no worries it doesn't need to be as sky high like the one in the old days XD



And eventhough the deco for gubahan hantaran from the bride side should look more beautiful and more attractive as compared to hantaran from the groom side, but according to tradition Sireh Junjung from the groom side must be higher than Sireh Junjung from the bride side. So in conclusion whatever design or height that you choose, sireh junjung given by the groom must always be higher than the sireh junjung received from the bride. Hope this infos can help you with selecting the design/height of your Sireh Junjung which importantly serves as the head of your gubahan hantaran set. Some of you might wonder what is the role of Tepak Sireh then if the Sireh Junjung is already considered as the head of your gubahan hantaran set. OK this article on Tepak Sireh, we will need to do our research first (takut woh kalo nanti terbagi salah info) and that will be our next gubahan hantaran lesson 101 tips. 

Any Enquiry Send to Lily@tepak-sireh.com
or drop ur Comment inside Our Facebook.com/Tepak.Sireh FanPage
or simply drop your comment under this post with your email address included. Thank You!!!

Saturday, April 24, 2010

Gubahan Hantaran 2010 - Purple Splendour

Gubahan Hantaran Purple Splendour in purple, black and cream color.
This is the last part of gubahan hantaran done for Mieza from Kulai, Johor.

Gubahan Hantaran Chocolate and Sweets

Gubahan Hantaran Buah-buahan

Hantaran Al-Quran

Hantaran Belt and Wallet

Hantaran Kasut

Hantaran Baju Kemeja

Gubahan Hantaran Toiletries Bodyshop

Bodyshop got both set toiletries or perfume with attractive packaging for men and women so senang kalo uols tak nak buang masa shopping kat banyak tempat, beli one stop kat Bodyshop jek boleh dapat for both side disitu [hik3x promote sket sebab Bodyshop letak ads sebulan arituh kat blog nih sehingga achieve eligibility untuk cash out payment from Nuffnang...jakunlah sket taw first time ni woho once buffered earning tukar jek jadik metered earning akan terus request payment nih miahaha believing in the myth after the first cashout earning akan lebih lebat bahaha]

Finally berjaya upload sume pics for gubahan hantaran Mieza (yang dah lebih sebulan berlalu uhuks...thanks to my sengal mmc ah kan...tinggal satu lagi set for Sha's engagement inside the kaput mmc lepas nih boleh try format memory card tuh harap2x tak sengal lagi dah lepas tuh...kalo masih sengal memang kena replace terus ah memory card tuh...pakai buang woh3x macam kayes giles :(

Any Enquiry Send to Lily@tepak-sireh.com
or drop ur Comment inside Our Facebook.com/Tepak.Sireh FanPage
or simply drop your comment under this post with your email address included. Thank You!!!

Wednesday, April 21, 2010

Gubahan Hantaran Lesson 101: Polish your Hantaran Fruit to Shiny Perfection

Ever wonder why some pictures of gubahan hantaran buah-buahan featured inside the magazine is all polished to shiny perfection? (most of themlah...ada gaks yang "berlapuk" tapi lepas gaks masuk mag hahaha tapi mmg huduhlah rupanya kan kalo tak berkilauan tuh especially for buah anggur) There's a secret to it!!! You won't get the shiny, glittery look simply just by washing the fruit with water. You need to give the fruit a little "spa treatment" haha...you'll need to "massage"=polish the fruit with cooking oil to make them "shine like a star". I prefer olive cooking oil better dunno whylah maybe it's kind of lighter kut...but our local minyak masak kelapa sawit can do wonder just the same, so do not fret if you don't have olive cooking oil in your home you can still polish your hantaran fruit to shiny perfection with palm oil XD


OK cara nak membuatnya tersangatlah senang, cuma guna kitchen napkin (tissue biasa pown boleh tapi lembik benyek sketlah jadinya nanti tisu tuh) dap sedikit minyak kat napkin tuh and start tapping the fruit skin lightly. My little shortcut secret >> just arrange the fruit to your liking first and then polish only the part that's visible to the eye (hehe yang bawah2 tuh tak nampak kan so boleh dimaafkan kalo tak polish pown takpe ahaks tapi kalo terlebey rajin perfectionist ada banyak masa...boleh jek takde masalah kalo sanggup polish anggur sebijik2x...kene gugusan anggur yang lebat satu malam ah plak kan polish buah2x tuh uhuks gud luck) so I strongly suggest don't waste the time ok...work smart ^^.  Ok bila dah siap massage bahagian yang patut now you can already get a shining, polished fruit inside your diy gubahan hantaran where the fruits nampak best sungguh untuk dimakan (ehem tapi walau pown dah dipolish buah2x tuh still kena basuh dengan air dulu jugak ya sebelum dimakan)
  

OK sume selamat mencuba. Sorry tak dapat buat demo video currently tengah away from home, nanti balik Johor I'll do a quick video guide on these k. And please kindly contact me preferably through sms or comment in fanpage (hmmm now facebook change it to LIKE...so nak panggil like page ke eks haha macam pelik XD...) Thank you and have a nice day everyone!

Any Enquiry Send to Lily@tepak-sireh.com
or drop ur Comment inside Our Facebook.com/Tepak.Sireh FanPage
or simply drop your comment under this post with your email address included. Thank You!!!

Sunday, April 18, 2010

Gubahan Hantaran Sireh Junjung 2010 - Dazzling Purple

Gubahan Hantaran Sireh Junjung Dazzling Purple in purple and white theme color which is part of gubahan done for Mieza's wedding. Believe me the statice is suppose to be in purple color however my camera capture it as blue...



so u can rest assured the piccas of gubahan in this blog is as it is, tidak dishoot dengan lens2x yang complicated dan canggih2x ribu riban yang bleh buat sume benda nampak cantik tuh (imagine kalo gambo2x gubahan nih diambil dgn slr kamera yang besar bagak tuh fuhhh mesti menipu mata hik3x) so if uols think the gubahan is nice, in reality depan mata gubahan yang sebenar tuh memang lebih cantik dari gambar2x dalam blog nih (uhuks betapa kesian my camera dun even have a stabilizer ok T_T)

Any Enquiry Send to Lily@tepak-sireh.com
or drop ur Comment inside Our Facebook.com/Tepak.Sireh FanPage
or simply drop your comment under this post with your email address included. Thank You!!!

Thursday, April 15, 2010

Sweet Lullaby Cake - Very Cute!!!

Very cute cake done by Chunkybites...suitable to celebrate newborn baby, birthday and anything cute!!! XD. Everything is edible except for the baby's head jek yang tak bleh makan ^_^


Can order through us if interested or can contact Chunkybites directly.

Any Enquiry Send to Lily@tepak-sireh.com
or drop ur Comment inside Our Facebook.com/Tepak.Sireh FanPage
or simply drop your comment under this post with your email address included. Thank You!!!

Gubahan Hantaran 2010 - Summer Peach

Gubahan Hantaran Summer Peach
in coral and peach theme color

Hantaran Chocolate & Sweets

Gubahan Hantaran Buah-buahan

(the watch termasuk sekali sebab dah terlebih dulang...so kite adjust dengan bekas besi apple supaya tak nampak macam tiba2x sangat :) the watch berada di situ)

Hantaran Kasut & Handbag

Gubahan Hantaran Telekung dan Bekas Cincin

Hantaran Toiletries Bodyshop

(Coral is the Spring/Summer 2010 color trend...w'pon we're not a 4 season country bleh gak kalo terasa nak ikut trend by season hik3x) This Summer Peach set is done for Mieza's wedding on 6th March 2010...very sorry for the late update...my corrupted mmc susah nak bekerjasama :( ... ok next nak kene korek gubahan hantaran from the bride side plak kaler purple  huhu...

Pesona Pengantin May 2010 cover pown pakai kaler coral jugak...memang current trend ah kiranya kaler nih.

Any Enquiry Send to Lily@tepak-sireh.com
or drop ur Comment inside Our Facebook.com/Tepak.Sireh FanPage
or simply drop your comment under this post with your email address included. Thank You!!!

Sunday, April 11, 2010

RxLite Minuman Diet Perasa Coklat yang Sedap dan Berkesan: Membantu anda Tampil Langsing dan Bergaya di hari Bahagia Anda

Sekiranya anda mengalami masalah berat badan and ur wedding or engagement is just around the corner but menahan lapar adalah satu masalah yang sangat besar juga apabila mahu berdiet, do not fret coz there's a deliciously right solution that can help you shed off that excess weight fast...yes it's yummylicious and yet you still lose weight..a new revolution in diet drink that can help you loose weight in no time... 

RxLite Minuman Diet Perasa Coklat yang Sedap & Berkesan!
[was featured in rancangan Nona, TV3, 11 April 2010]
Kecapi Berat Badan Ideal Anda Hari Ini juga!!!


Soalan-soalan lazim / Frequently Asked Question (FAQ)


1. Bagaimana rasanya? What does it taste like?

Tidak seperti minuman pelangsingan yang lain, RxLite mempunyai rasa koko semulajadi dan tanpa pengawet. Kalau hendak dibuat perbandingan, rasa dan teksturnya tidak ubah seperti Milo kurang manis.

2. Bagaimana cara penyediaannya? How to prepare?

RxLite datang dalam bentuk sachet pra-campur (dah siap sume tinggal tambah air jek), jadi anda hanya perlu bancuh ke dalam 150 ml (cawan kecil) air panas atau sejuk (jika sejuk, gunakan RxLite Shaker yang datang percuma dengan setiap pembelian Pakej Copycat RxLite). RxLite juga boleh dibancuh bersama susu, soya malah boleh dibuat “shake” buah-buahan seperti pisang untuk rasa yang lebih mengenyangkan.

3. Bagaimana ia berfungsi? How it works?

RxLite mengandungi bahan-bahan utama iaitu Carcinoga Cambogia, L-Carnitine – dua bahan yang telah terbukti secara saintifik membantu membakar lemak. Selain itu, ia diproses dengan medium Rx-Water yang menjadikannya berAura. Ia diadun dengan Koko asli (Flavoids) yang bersifat anti kanser melebihi teh. Dengan mengambil RxLite sebelum sarapan & makan tengah hari, ia akan memberikan anda tenaga extra serta rasa kenyang yang asli. 2 bahan utama tadi akan mula bertindak membakar lemak berlebihan dari badan anda dan anda akan rasa badan lebih ringan tanpa ada kesan sampingan yang merbahaya. Sebaliknya anda rasa bertenaga dan sihat. Namun pun begitu, Dr. Noordin menyarankan agar kita mengurangkan ‘portion’ pengambilan karbohidrat seperti nasi semasa mengamalkan RxLite. Sebaliknya, menambahkan ‘portion’ lauk-pauk kita termasuk sayur & buah-buahan. Anda akan dapat rasakan perbezaannya serta berpeluang mendapat berat badan yang ideal.

4. Berapakah sukatan yang diperlukan? How much "dosage" is required?

Bagi mereka yang ingin mengurangkan berat badan, adalah dinasihatkan anda mengambil minima 2x sehari dan maksima 3x sehari. Gantikan sarapan, makan tengah hari dan minum petang anda dengan RxLite. Jika tidak tahan lapar, minum sebotol air bersih dan menyihatkan seperti RxWater atau ambil buah-buahan.

5. Siapa yang tidak boleh mengambil RxLite?

RxLite tidak sesuai bagi:
1.  Kanak-kanak di bawah 12 tahun,
2.  Ibu mengandung,
3.  Mereka yang mempunyai sejarah sawan
4.  Mereka yang mempunyai masalah jantung yang kronik
5. Ibu yang menyusu tidak digalakkan mengambil RxLite walaupun kandungan L-Carnitine tidak banyak sehingga memudaratkan. Ini kerana setiap individu mempunyai tahap penapisan yang berbeza-beza. Bagi kebanyakan ibu menyusu, kandungan kimia tidak akan sampai ke susunya, tetapi terdapat kes-kes di mana badan ibu gagal menapis dan mudah menyerap ke dalam susu

Believe it or not anda masih boleh bergembira menikmati hidangan anda dan pada masa yang sama masih tetap dapat  menurunkan berat badan. Tak susah hanya ikuti program diet yang disediakan. Kami meramalkan pengguna biasa mampu hilang 5-6kg sebulan dengan penggunaan RxLite. Pengguna yang benar-benar mengikuti terapi pelangsingan RxLite telah ada yang berjaya hilang melebihi 20kg dalam masa sebulan!

BELI SEKARANG
1 kotak mengandungi 30 sachets
Semenanjung Malaysia: RM 138
Sabah/Sarawak : RM 148
Penghantaran : RM 8 (Seluruh Malaysia)

NAK HARGA LEBIH MURAH???
Daftar keahlian dengan hanya RM 210.00, anda akan memperolehi >>
Keahlian seumur hidup + 2 kotak RxLite + Peluang Perniagaan

ATAU NAK RASA DULU KEHEBATANNYA pon boleh jugak
Beli Pek Percubaan dengan harga berikut:
10 sachets + Poslaju (RM 55)
20 sachets + Poslaju (RM 100)

* Proses penghantaran akan mengambil masa 1-2 hari bekerja. Untuk pelanggan di kawasan Johor atau Singapura anda boleh datang sendiri untuk mengambil RxLite di kedai kami di Senai tetapi perlu membuat tempahan terlebih dahulu kerana

Here's some testimonial dari penguna RxLite...

Any Enquiry Send to Lily@tepak-sireh.com
or drop ur Comment inside Our Facebook.com/Tepak.Sireh FanPage
or simply drop your comment under this post with your email address included. Thank You!!!

Saturday, April 10, 2010

Gubahan Hantaran Lesson 101 - Choosing the Right Theme Color

OK in choosing ur gubahan hantaran theme color(s) like what I've mention before... if you have a favorite colour u can always set that as ur theme color and whatever color that u choose, it's best to limit them to max 3 colors. And you can pair any color with white...e.g. the all time favorite Red and White combination...

Gubahan Hantaran in Red and White

Wedding and deco ideas in Red and White. Picture taken from here.

From my analysis ramai bride&groom to be, stumble upon this blog (hehe harap2x terus jatuh hati dan terpikat then terus hire us for the job) by searching for the keyword gubahan hantaran warna Peach...

Gubahan Hantaran in Peach, Pink and Red

Deco and hand bouquet ideas in Peach. Picture taken from here.

Other favorite color that I came across in the traffic analysis is ivory/off white/krim (w'pon bunyik berbeza tapi warnanya sama jeklah sebenarnya XD)

Gubahan Hantaran in Ivory and Apple Green

off white + lime green is my favorite color combination! So I'm gonna be a bit bias in suggesting this colorlah hik3x

Beautiful hand bouquet. Picture taken from here.

Fresh Evergreen setting...Picture taken from here

And do take note that ur favorite color shud be the one u're receiving and not the one u're giving to the other party. Hence if for example the girl likes pink and the guy likes purple, the hantaran from the girl shud be in purple and the hantaran from the guy shud be in pink. So sebagai contoh hiasan bunga2 and riben2 untuk hantaran handbag shud be in pink and hiasan untuk hantaran songkok shud be in purple color. Barang2x hantaran pulak memang not necessarily warna yang sama with the theme color chosen but it's best to buy barang2 hantaran yang warnanya does not clash with ur theme color, this is just my personal opinionlah, e.g. I don't think baju turquoise jive with orange deco kan...so it's best to decide the deco theme color first before buying the hantaran item and not the other way around k...

For wedding especially bila majlis diadakan dirumah dan hantaran dari pihak lelaki akan berada di bilik pengantin, pemberian hantaran dari pihak lelaki ini seeloknya sedondon atau bersesuaian dengan warna tema majlis perkahwinan dirumah pengantin perempuan tersebut. I'm a bit conservative so I don't recommend the opposite bright color to be in the same room e.g. room=hot pink, hantaran=orange...but if u're the bold and daring type of person yang berani mencuba and it's ur wedding anyway it's not wrong to "experiment" (huhu but pls do it with caution). Dalam color palette bawah nih macam tak dasat sangat jugak combination hot pink + tangerine orange nih...

Picture taken from here.

kalo nak bagi gothic impact sket bleh pair ur chosen color with black...remember there are no rules when it comes to color, go with what makes you feel the best!

Gubahan Hantaran in Orange  - Black

Color Palette Pink - Black with a hint of Gray. Picture taken from here.

Color Palette Apple Green - Black and White. Picture taken from here.

Color Palette Lemon Yellow- Black and White. Picture taken from here.

The color trend this year is pastel which is closely associated with English theme. If u're talking about English theme, White is kind of a must...white is a traditional color for wedding as it stood for purity, faith, truth and sincerity. Other color related to English theme is Purple (the royal color of Great Britain), Violet, Lavender, Lilac, subtle Pink / Peach and Tiffany Blue.

Dusty Violet and Rosie Pink. Picture taken from here.

OK now if u don't have any fav color dan rasa tak unique kalo setakat follow the trend u can try playing around with the color wheel. Untuk guna wheel color nih buleh guna 4 cara (excerpt below is from Martha Stewart Wedding and Kryolan):


1. Monochromatic means one color. This scheme is easiest to understand and the simplest to work with. It consists of one color and its different values. Use different shades of a single color, varying the hue in intensity for e.g. from ballerina pink to scarlet. Use many shades of the same color to avoid a monotonous look.


2.Analagous: You choose a color and the two colors adjacent to it on either side. When using the color wheel, remember that a gentler effect is created by combining colors that lies side by side each other, such as green and blue, or yellow, peach, and orange. Neighboring colors, such as orange, peach, and yellow, mix without clashing. Combining dark and pale shades produces a richer effect.

3. Complementary scheme uses two colors directly across from each other on the color wheel, such as, green and red. This scheme creates a contrast that can be vibrant and exciting or soothing and relaxing depending on what value of the colors you use. With this scheme it works best to allow one color to be the dominant so that the two colors don’t compete with each other. Reds and greens are opposite colors, and like most opposites, at their brightest, they look more bold than beautiful together. However when both shades are muted e.g. mauve and citrus green, the effect is subtle and sophisticated.

4.Triad, this scheme uses a combination of any three colors that are an equal distance from each other on the color wheel. It can be a lively environment so it’s best to let one color dominate and to use toned down versions of the other two colors. The toned downed 2 colors don't have to be the same distance from each other, just the same distance from the first color.


Hope the infos provided in here can help you in choosing the right color not only for ur gubahan hantaran theme but the whole wedding or engagement deco setting and later as color guidelines in painting ur new home too!

Any Enquiry Send to Lily@tepak-sireh.com
or drop ur Comment inside Our Facebook.com/Tepak.Sireh FanPage
or simply drop your comment under this post with your email address included. Thank You!!!

Related Posts with Thumbnails